+36 30 691 58 89

A múlt évben legföljebb korábbi könyveink visszhangját lehetett hallani. Szép szakmai sikert hozott 2020-ban kibocsátott két könyvünk [Paár Ádám: A populisták (h)ősei, Gyurácz József – Kóta András: Vas megye madarainak névjegyzéke], több régebbi kiadványunk pedig tartós hiánycikké vált az idők során.

 

A becsület politikája

Ez utóbbiak közül kettőnek az új kiadására kerül sor áprilisban. Békés Márton első, nagysikerű könyve nálunk jelent meg 2007-ben, címe: A becsület politikája. A kiváló Vas megyei konzervatív, legitimista politikus, gróf Sigray Antal életrajzi monográfiájához a szerző az első kiadás óta eltelt idő eredményeit összegző előtanulmányt írt, s kiegészítette a könyv képmellékletét is. A könyv ismertetője itt érhető el.

 

A szabdkőmívességről

Ugyancsak Békés Márton új információkban gazdag előtanulmánya nyitja A szabadkőmívességről című kis könyv új kiadását, Gyurátz Ferenc (1841–1925) evangélikus püspök munkáját, mely a protestáns szabadkőművesség-kritika máig ritkaságszámba menő példája. A már a 2007-es kiadás szerkesztésében is részt vett Békés Márton a téma hazai irodalmának válogatott bibliográfiáját is közli a kötet végén. A jegyzék anyagának gyűjtése ez év elején zárult le. A könyv ismertetője itt érhető el.

 

A szív mindig hazatalál

Teljesen új művekkel is jelentkezünk az idén. Elsőként április elejéig elkészül a kitűnő tapolcai költő és irodalomtörténész, Németh István Péter tanulmányainak, esszéinek gyűjteménye, melynek címe: A szív mindig hazatalál (Írások Simon István költészetéről). Simon István, a 60-as-70-es évek népszerű dunántúli költője mára szinte kihullott a közösségi emlékezetből, holott nemcsak szeretetreméltó személyiségének emléke méltó a megőrzésre, hanem költészetének időtálló értékei is. A könyv ismertetője itt érhető el.

Információ

Kapcsolat

  • +36 30 691 58 89
  • https://magyarnyugat.hu